Over Marc, business analist recent op pensioen

Marc vierde begin juli zijn pensioen. We halen een laatste keer de pieren uit zijn neus, zoals hij dat ook bij onze klanten deed sinds september 2016.

Na ruim 20 jaar als freelance analist, was Marc toe aan een andere wending. Na al die jaren als freelancer kwam hij bij ons in loondienst. Een omgekeerde beweging, maar een beweging die wij enkel kunnen toejuichen. We spreken Marc over zijn ervaring als business analist en zijn vooruitzichten als vrij man.

Waarom koos je in 2016 voor een job in loondienst bij ons?

Ik was op zoek naar een nieuwe job naar aanleiding van een collectief ontslag door het verhuizen van de activiteiten van mijn voormalige werkgever naar het buitenland. Als freelancer herinnerde ik mij The Business Analysts omdat ik ooit eens op interview was geweest en ik hier een positief gevoel had aan overgehouden. Mijn keuze hoe ik mijn laatste werkjaren zou doorbrengen, was dus snel gemaakt. Geen stress meer van freelance-opdrachten die plotsklaps kunnen stoppen.

 

Wat was je favoriete deel van je job?

Het meewerken aan de opstart van een nieuwe toepassing.

 

Wat ga je doen op de eerste dag van jouw pensioen?

Voor ik van mijn eerste dag pensioen kan spreken, neem ik nog een maandje verlof waarin een reis naar Griekenland gepland is. Tijdens de eerste echte dagen en weken van mijn pensioen help ik met verhuizen. Mijn vrouw stopt haar zelfstandige activiteit als apotheker in Antwerpen én mijn jongste zoon gaat op kot in Gent.

 

Ga je nieuwe hobby’s uitproberen?

Een hobby die ik de laatste jaren heb verwaarloosd maar terug wil opnemen is het spelen op mijn tenorsaxofoon.

 

Ga je iets missen uit je job?

Zeker niet negatief bedoeld, maar ik denk niet dat ik iets ga missen.
En wie kan Marc iets kwalijk nemen! 😉

Heb je een tip voor junior business analisten? 

Aan de basis van een goede analyse ligt een grondige kennis van het business domein. Je moet dus blijven doorvragen en onderzoeken tot je de materie begrijpt en altijd dubbelchecken of de informatie die je krijgt wel correct is. De keren dat ik dat zelf niet voldoende deed, kwam dit gegarandeerd als een boemerang terug.

Als je nog één dag een totaal andere job mag uitoefenen, welke zou het zijn?

Ik wou, toen ik jong was, naar de hotelschool gaan om kok te worden maar mocht dat toen niet van mijn ouders. Gedeeltelijk heb ik die droom later thuis wel kunnen realiseren omdat mijn vrouw door haar job als apotheker weinig tijd had om in de keuken te staan. Misschien volg ik tijdens mijn pensioen nog een cursus om buitenlandse keukens te verkennen.

 

Ga je skills die je on-the-job geleerd hebt nog gebruiken tijdens je pensioen?

Ik denk meteen aan backlogs maken! Deze keer van de to do’s in en aan mijn huis.
 
 
Marc, bedankt en geniet van jouw ‘altijd weekend’-tijd!
 

Nog vragen? Feedback? Get in touch!

Of volg ons via Linkedin om op de hoogte te blijven.

Our services

Uw ambitie? Een versnelling hoger schakelen. The Business Analysts geeft u een flinke duw in de rug.