Terugblikken met Jolien, in 2023 gestart als analist

Hoe loopt het met jouw ambities en goede voornemens voor het komende jaar? Een eerste thee gedronken uit je zelfgedraaide tas? Strava-activiteiten aan het uploaden zoals geen ander?

 

Al dat vooruitblikken deed ons nadenken over een terugblik. En dat doen we samen met Jolien, zij startte 6 maanden geleden bij ons als business & functioneel analist. Tijdens haar eerste weken vuurden we enkele vragen op haar af. Vandaag zijn we vooral benieuwd of haar verwachtingen van toen zijn ingelost. En hoe vergaat het haar als niet-meer-zo-nieuwe-TBA’er?

 

Waar keek je naar uit in je nieuwe rol bij TBA?
Is dit vandaag nog steeds iets waar je energie van krijgt?

 

 

Ik keek uit naar het uitdiepen van nieuwe features binnen IT-projecten. Daarin expert worden en goed weten wat de business requirements zijn. Ik kan stellen dat dit absoluut iets is wat ik nu kan en waar ik ook energie uit haal.

 

Is de doorslaggevende reden waarom je voor ons koos nog steeds relevant?
Je sprak toen over de menselijke aanpak, interessante inhoud en kans om te groeien.

 

Klopt, ik zou nog steeds hetzelfde antwoorden!


Wat heb je ondertussen bijgeleerd? Welke skills heb je verder ontwikkeld?

Wat vind je het meest waardevol aan de cultuur van The Business Analysts?
De openheid, hulpbereidheid en de generositeit. Ze geven veel vertrouwen aan de mensen en zijn tegelijkertijd zeer ondersteunend. Er wordt hard ingezet op kennisdeling met de TBA Academy die niet alleen basisopleidingen biedt voor junior analisten maar ook verdiepingstrainingen plant rond specifieke topics.Kan je
zo’n voorbeeld geven van een moment waarop je je echt ondersteund voelde?
De gesprekken met Karolien, mijn manager, zijn absoluut een hulp om sommige situaties in mijn project te kaderen. De aanwezigheid van een collega met veel ervaring binnen hetzelfde bedrijf is ook heel aangenaam en hartelijk. Zo kunnen er snel tips gegeven worden over projecten heen aangezien we in dezelfde organisatie werken.

 


Zijn er specifieke kansen voor professionele groei die je hebt kunnen benutten sinds je hier bent begonnen?


Ik kreeg de k
ans om de opleiding “UX design deliverables: Wireframing” (TBA Academy) mee uit te denken en werken. Het is ook de bedoeling dat ik deze opleiding als back-up zal geven.

 


Wat zou je adviseren aan toekomstige functioneel/business analisten die overwegen om bij The Business Analysts te werken?


Niet twijfelen
!


Wat is een les die je hebt geleerd
tijdens jouw eerste maanden bij The Business Analysts, en hoe heeft deze les je geholpen in je dagelijkse werkzaamheden?
Blijf niet zitten op je stoel. Het is belangrijk, zéker in de eerste weken, om bij zoveel mogelijk mensen binnen het project langs te gaan en te peilen naar de stand van zaken. Maak kennis met iedereen en plan regelmatig korte momenten in. Zo blijf je bij en geraak je snel vertrouwd met het project en de werkomgeving en de aard van het project.